Duurzaam technisch installatiebedrijf

Bel vrijblijvend: +31 (0) 85 00 20 551
wijleiden-logo

Cv ketel vervangen in Oss door groene energie

 In Uncategorized

Nederland wil een geheel duurzame energievoorziening hebben in 2050. Deze moeten dan voor 100% uit groene energie bestaan. In het kader van de energietransitie zijn deze energiedoelstellingen vastgelegd in het energieakkoord.

Cv ketel grootste energieverbruiker

In Nederland is de gebouwde omgeving verantwoordelijk voor 33 procent van het energieverbruik. Daarvan gaat ongeveer de helft naar de verwarming van woningen en utiliteitsgebouwen. De cv ketel is grootste energieverbruiker bij een doorsnee huishouden en verbruikt per jaar gemiddeld 1400 m 3 gas. In Nederland wordt 82% van de woningen verwarmd door individuele cv ketels en overige door lokale wijk- of stadsverwarming.

Van aansluitplicht naar aansluitrecht.

Gebruik van aardgas voor verwarming van huizen word drastisch teruggeschroefd door geen nieuwe gas infrastructuur meer aan te leggen in nieuwbouwwijken. Vanaf 2021 zullen nieuwe woningen en andere nieuwe gebouwen in de regel niet meer door cv ketels verwarmd worden. Stapsgewijs zal dat ook gaan gelden voor de bestaande woningvoorraad. De aansluitplicht van gas wordt vervangen door het recht op warmte met behulp van een elektriciteitsnetwerk of warmtenet.

Cv ketel vervangen in Oss door EGreen

Door deze maatregelen zullen cv ketels vervangen moeten worden door nieuwe energietechnieken. EGreen is gespecialiseerd in cv ketels en de transitie naar innovatieve klimaatvriendelijke energietechnieken. Door onder andere het toepassen van hybride cv ketel technieken, warmtepomp en warmteboiler moet de vervanging van cv ketels tot stand komen

 

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search